برای تلاش و زحمات بی وقفه و همچنین دستآوردهای علمی ایشان در حوزه سنجش از دور، علوم اطلاعات مکانی و نشر، ارتقاء و گسترش علوم زمین در سرتاسر جهان!
مفتخرم که امروز مطلبی درباره پروفسور جان آر. جنسن، استاد برجسته سنجشازدوری دانشگاه کارولینای جنوبی ایالات متحده آمریکا، منتشر کرده و به پاسداشت زحمات و انتشارات بی نظیرشان، در جایگاه یک شاگرد، از ایشان تقدیر و تشکر کرده و همچنین با معرفی ایشان، سنجشازدوریهای پارسی زبان را بیشتر با ایشان آشنا کنم.
“پروفسور جان آر جنسن استاد برجسته سنجش از دور دانشگاه کارولینای جنوبی ایالات متحده آمریکاست که عمدتاً به صورت تخصصی سنجش از دور کاربری و پوشش زمین (LU/LC)، گسترش و رشد زمینهای شهری، مسائل زیست محیطی و پردازش تصویر پرداخته است”
پروفسور جنسن، متولد ۱۹۴۹ میلادی (۷۴ سال) استاد دانشکده علوم دانشگاه کارولینای جنوبی آمریکا از طریق پژوهش، انتشارات ممتاز، رهبری گروههای تحقیقاتی، تدریس و راهنمایی دانشجویان ارشد و دکتری کمک های ماندگاری در زمینه سنجش از دور ارائه داده است. پروفسور جنسن به عنوان نویسنده دو کتاب بسیار پرکاربرد “مقدمهای بر پردازش رقومی تصاویر: با رویکرد سنجشازدور (Introductory Digital Image Processing: A Remote Sensing Perspective)” و “سنجش از دور محیطی: با رویکرد منابع زمینی (Remote Sensing of the Environment: An Earth Resource Perspective)” بعنوان دو منابع بسیار معتبر و ارزشمند در سطح جهان بسیار شناخته شدهاند. این کتابها حتی در ایران نیز بعنوان یکی از منابع مهم کنکور ارشد و دکتری سنجش از دور شناخته میشود.
با این تألیفات، ایشان رویکرد جدیدی از سنجش از دور و آموزش آن را در چندین دانشگاه در سراسر جهان آغاز کرده و در طول سالها به تعداد زیادی از دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد راهنمایی داده است. پروفسور جنسن که خود بعنوان یکی از پژوهشگران سنجش از دوری برجسته بسیار مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته است، در آموزش نسلی از دانشمندان سنجش از دوری که اکنون به عنوان دانش پژوهان در دانشگاهها، دولتها و صنایع مختلف و مهم جهان نقش قابل توجه علمی و مهمی دارند نقش بهسزایی داشته است.
زمینۀ تحقیقاتی پروفسور جنسن عمدتاً به سنجش از دور کاربری و پوشش زمین (LU/LC)، گسترش و رشد زمینهای شهری، مسائل زیست محیطی و پردازش تصویر اختصاص دارد. ایشان طیف گستردهای از الگوریتمها را برای شناسایی ویژگی های پوشش زمین، تشخیص تغییرات پوشش زمین، نظارت بر نشت نفت و سایتهای زبالههای خطرناک و نقشهبرداری اجزای بیوفیزیکی محیط توسعه داده است. پروفسور جنسن در بسیاری از زمینههای تحقیقاتی سنجش از دور مشارکتهای قابلتوجهی انجام دادهاند، با این حال ایشان متخصص آنالیز سیستمهای شهری است. دو کتاب مشهور ایشان دارای بخشهای بسیار جامعی در زمینه سنجش از دور شهری است. در اوایل دهه ۱۹۸۰، پروفسور جنسن مقالات مهمی در مورد تهیه نقشههای تشخیص تغییرات شهری با استفاده از داده های رقومی لندست (Landsat) منتشر کرد و تکنیک هایی را برای طبقه بندی پوشش زمینهای حاشیهای شهر توسعه دادند. علاوه بر این، ایشان فصلی را به تجزیه و تحلیل کاربری زمینهای شهری/حومهای به منظور راهنمای سنجش از دوری، با ویرایش رابرت کولول (Robert Colwell) برای انجمن فتوگرامتری و سنجش از دور آمریکا (ISPRS) نوشتند.
بعدها، پروفسور جنسن از سنجش از دور و فناوری GIS برای بهبود تهیه نقشه و پیشبینی زیرساختهای شهری و نقشهبرداری نفوذناپذیری پارسلهای شهری استفاده کرد و یک سیستم خبره برای تشخیص خانهها با استفاده از اندازه، شکل و زمینه با استفاده از تصاویر با وضوح بالا (high resolution) ایجاد کردند.پروفسور جنسن همچنین مقالات مهمی در ارتباط با تجزیه و تحلیل و برنامهریزی شهری و همچنین استخراج و مدلسازی ویژگی های شهری با استفاده از فناوری سنجش از دور برای انتشارات شورای ملی تحقیقات (NRC) منتشر کردند. علاوه بر این، ایشان گزارش NRC تحت عنوان «کاربردی و منطقی: اطلاعات مکانی برای توسعه پایدار در آفریقا» را تألیف و ویرایش کردهاند که به مسائل شهری در جهان در حال توسعه می پردازد. موارد ذکر شده البته تنها نگاهی اجمالی به تحقیقات پربار منتشر شده از ایشان در ارتباط با موضوعات شهری در طول سالها پژوهش ایشان است.
پروفسور جنسن همچنین به عنوان رئیس ISPRS (1995 تا ۱۹۹۶) و رئیس گروه تخصصی سنجش از دور انجمن جغرافیدانان آمریکا (۱۹۹۰-۱۹۹۲) فعالیت کردهاند. ایشان برنده جایزه SAIC John E Estes از ISPRS بوده و این انجمن عنوان “همکار”
– بالاترین درجه افتخاری این سازمان حرفهای – را به پروفسور جنسن اعطا کرد. وزیر کشور ایالات متحده و نیز مدیر ناسا، با اعطای معتبرترین جایزه سنجش از دوری، “جایزه William T. Pecora”، در سال ۲۰۰۶ از ایشان به مناسبت دستاوردهای ماندگار در علم و فن سنجش از دور تجلیل کردند. ایشان همچنین در سال ۲۰۰۹ افتخار دستاورد ماندگان انجمن جغرافیدانان آمریکایی را دریافت کرد. ایشان همچنین در فهرست دانشمندان برتر علوم محیطی در سطح جهان قرار گرفتهاند.
خلاصهای از این صفحه:
بسیار عالی ممنون از این پست زیبا پرافسور جنسن از افتخارات علمی و سنجشی هستن
🙏🏻🌷👌🏻
ممنون از مطلبتون آقای دکتر مقدم کتاب introductory digital image processing هنم جنسن نوشته دزسته ؟ شما میدونید از کجا میشه دانلود کنم
درود بله این همون کتاب اوله که داخل متن اشاره شده بهش منتها بعضا بدون بخش دومش ذکر میشه. بهرحال همینجا یا از بخش “تماس با من“، آیدی تلگرام یا ایمیلتون رو اعلام کنید ارسال کنم خدمتتون.
عالی بود مرسی اولین باره عکس شون رو میبینم
سپاس از توجه شما 🙏🏻